Heartbeat

Heartbeat

Heartbeat je glasbena zasedba, ki je svojo kreativnost našla v novonastalih avtorskih skladbah s pozitivnim pridihom. Ne glede na to, da večina skladb bazira na spevnih melodičnih osnovah in groovy ritmih, ki gredo hitro v uho, se zasedba ponaša z izjemno žanrsko širino, ki presega vsakršno opredeljevanje. V glasbi se radijsko prijazne melodične osnove pesmi spogledujejo s harmonskimi in ritmičnimi vplivi funka, reaggea, rocka, bluesa, punka, modernega jazza in opere ter z vplivi afriške, latinskoameriške, indijske in perzijske glasbe, ki jih glasbeniki s svojimi izkušnjami vnašajo v glasbo. Besedila s pozitivnimi življenjskimi sporočili so večinoma slovenska in angleška, se pa na repertoarju včasih znajde tudi kakšna skladba v drugem jeziku.

Heartbeat je sestavljen iz predanih umetnic in umetnikov in je nastal iz spontanega impulza – da ustvarimo simpatičen, speven, pozitiven komad »Radam te« kot seme dobre volje in zaupanja v srčne vrednote. »Ob procesu smo tako iskreno uživali, da nismo mogli nehati. Zato smo kar nadaljevali. Pripravili smo še več srčnih pesmi, da z glasbo širimo val radosti, navdiha in strasti do življenja.«

Koncert bo v soboto, 17. 9. ob 23h v Vetrinjskem dvoru.

Dogodek je brezplačen.

Heartbeat so:

 

Igor Bezget 

Igor je eden najvplivnejših slovenskih kitaristov in skladateljev, poznan predvsem na področju jazza ter improvizirane in etno glasbe. S kitaro je začel kot samouk, jazz študiral na Brucknerjevem konservatoriju Linz, kitaro pri prof. Petru Omari, indijsko glasbo je proučeval pri Pt. Biswajit Roy Chouduryu in Pt. Suresh Talwalkarju. Posnel je dolgo vrsto projektov avtorske glasbe v različnih stilih, sodeloval s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki – mnogo njih je Indijcev in Afričanov. igral na mnogih glasbenih festivalih in koncertih, deluje pa tudi kot studijski glasbenik in glasbeni pedagog. Igor je avtor glasbe in “oče” skupine Heartbeat.

 

 

Patricija Roj

Patricija vodi zvočne sprostitve s himalajskimi posodami, gongom in drugimi holističnimi glasbili in je učiteljica hatha joge in dinamične vinjasa joge. Ljubezen do prepevanja in otrok jo je popeljala v Kambodžo, kjer je pol leta prostovoljno delala in se izobraževala v jogi. Po tej izkušnji je našla notranji mir in vse v življenju počne z več prisotnosti, manj truda in več uspeha. Glasbeno je sodelovala v različnih zasedbah, posebej dragocene sadove pa je obrodilo sodelovanje z Igorjem Bezgetom pri treh projektih, ki so izšli tudi na CDju – prvi z mantrami in prosto improvizacijo, drugi Lock down session, tretji Rumijeva poezija v glasbi. In sedaj Heartbeat. (Foto: Anja Roj)

 

 

Urška Gajšt   

Urški od nekdaj največ užitka prinaša petje, na nižji glasbeni šoli pa je končala tudi šolanje klavirja. Bila je gostja raznih big bandov in drugačnih zasedb, največ pa se je glasbeno razvijala ob Igorju Bezgetu, ki po njenih besedah “odpira vse glasbene sfere”. Eden od skupnih projektov je Pangea, kjer je bila Urška glavna solistka. Pela je na mnogih festivalih po Sloveniji, na glasbeni šoli B.A.S.E. pa petje tudi uči, kar ji prinaša obilo veselja. Zadnje čase najraje eksperimentira z zvočenjem in glasbeno govorico, razvija pa se tudi skozi vadbo različnih instrumentov, da bo lahko njeno srce pelo tudi skoznje.

 

 

Tina Sovič 

Tina je vodja glasbenega festivala in projekta umetniške izmenjave Maribum Afriqui, glasbena pedagoginja, ustvarjalka glasbe za lutkovne, plesne in druge predstave. Je tudi vodja zasedbe Djembabe, članica zasedb Maribum Afriqui, Angata Fo, Womango, soustvarja pa tudi z mnogimi uveljavljenimi glasbeniki in zasedbami. Nekateri izpostavljena sodelovanja: Sory Diabate – Wali (2014), Maribor via Bamako (2015), Nika Solce. Tino je skozi glasbeno ustvarjanje najbolj očarala afriška glasba, zato njen ritem nastaja skozi džembo in buče v Heartbeat.

 

 

Tadej Tratnik Tadiman  

Tadiman je reggae pevec, univerzalni glasbenik, avtor glasbe in besedil ter producent. Več kot 25 let je aktiven na reggae sceni, znan kot avtor radijske oddaje “Jahmajkaman”, vodja glasbenega ansambla Siti Hlapci, pevec italijanske skupine Makako Jump in skupine Ufoslavians. V sodelovanju z vsako od njih je posnel več glasbenih albumov, največ pa s slovensko zasedbo Siti Hlapci. Kot Tadiman je znan tudi kot solo izvajalec, je pa tudi multi-instrumentalist. Svojo glasbo je predstavil v mnogih državah, med drugim na pomembnih svetovnih festivalih, kot so Uprising (CZ), Szighet (H), BoomTown (UK), LowLands (NL), Rototom (ITA) in drugih.

 

 

Behrang Azhdari aka Bang Bangal

Behrang je iranski glasbenik, ki ga je glasba prevzela v zgodnji mladosti in je začel igrati bas pri trinajstih letih. Njegova kariera se je začela v iranskem cirkusu, soustvarjanje z različnimi glasbenimi skupinami pa je pripeljalo do tega, da je sodeloval tudi z iranskim pop zvezdnikom Amirom Tajikom. Leta 2003 se je preselil v Goo v Indiji, kjer je igral s skupino Kundalini Airport. Od leta 2006 živi v Sloveniji, kjer igra bas kitaro v različnih zasedbah, poznan pa je tudi po tem, da igra še mnoge druge inštrumente - saz, ney anban, duduk, kitara, daf - in ima čudovit vokal. (Foto: Sami Rahim)

 

 

Gaja Klas

Gaja je ambasadorka zvoka, saj praktično raziskuje vpliv zvoka na človekov celostni razvoj in vzpostavljanje harmonije v življenju. Bogate izkušnje iz prakse deli na dogodkih, kot so zvočne kopeli, koncerti, delavnice in osebne zvočne seanse. S kristalnimi posodami, školjkami, gongi in drugimi instrumenti je igrala z raznimi glasbeniki, s tibetanskimi menihi ter mojstri in šamani v Sloveniji in tujini, gostili so jo tudi na Baliju.
Njena prva avtorska zgoščenka nosi naslov Sanje kristalnega srca.

 

 

Mea Valens

Mea je avtorica besedil skupine Heartbeat. Je magistrica literarnih ved, oboževalka slovenskega jezika in umetnosti nasploh, avtorica knjig Besede o neubesedljivem, Uglašena/O strasti do potovanja in življenja in Milost. Zgodba njenega življenja vključuje raznolika poglavja, saj skozi teorijo in prakso spoznavala svet “izza kulis” -  proučevanje Ved, vandranje po Srednji Ameriki, gradbeniški projekti v Franciji, materinstvo, psihoanaliza  ... Namen vsega je bil spoznati čim več dimenzij obstoja, osebnostno rasti  in najti odgovore na vprašanja: Kaj je smisel življenja? Kdo sploh sem? Zakaj je svet takšen, kot je? Kako odpreti srce in postati Ljubezen? Velik del odgovorov se je  materializiral v dveh besedah: RADAM TE.

 


test