Dokumentarna delavnica DOKUDOC

Prijave: do 4. 9. 2022 oziroma do zapolnitve mest
Trajanje: od 8. 9. 2022, ob 17.00, do 15. 9., do 17.00
Kraj: Vetrinjski dvor

V Mariboru ste zasledili zanimivo zgodbo, kjer ste ob komentarju rekli: "Pa to je za film!" Iščemo dobre zgodbe za kratke dokumentarne filme in napovedujemo brezplačno dokumentarno delavnico DOKUDOC LUKSUZ, ki bo v Mariboru od 8. do 15. 9. 2022. Spoznaj ustvarjanje dokumentarnega filma v praksi, kako se rodi film od ideje do platna in se nam pridruži na dokumentarni delavnici, predhodno znanje ravnanja s kamero ni potrebno, je pa dobrodošlo. Izbrali bomo zanimive teme in v nekaj dneh sproducirali kratke dokumentarne filme iz Maribora!

 

Da bi spodbudili aktivnosti zanimanja občinstva za filmska in avdiovizualna dela v okviru festivala organiziramo dokumentarno delavnico pod mentorstvom režiserja Borisa Petkoviča v sodelovanju z Luksuz produkcijo. Udeležencem bomo omogočili, da se seznanijo z vsemi fazami ustvarjanja dokumentarnega filma ter tako dobijo vpogled v proces nastajanja filma in večje zanimanje za druga filmska dela na festivalu. Premiero nastalih del bomo predvajali na festivalu Dokudoc 2022 ter s tem lokalnem in širšem občinstvu predstavili nove avtorje dokumentarnih filmov. Rezultati delavnice bodo predvajani tudi drugje po Sloveniji in tujini.

Pridruži se in izpolni prijavnico! Udeležba na dokumentarni delavnici je brezplačna. Producent je Mitra, društvo za razvoj avdiovizalne kulture in medkulturnega dialoga, ob finačni podpori Slovenskega filmskega centra in Mestne občine Maribor.

 

-> PRIJAVNICA

ARHIV

ARHIV