Direktorica DOKUDOC-a na češkem festivalu Ji.hlava, najpomembnejšem festivalu dokumentarnega filma v Evropi

Na povabilo Mednarodnega festivala dokumentarnega filma Ji.hlava se je direktorica DOKUDOC Maja Malus udeležila že trinajste edicije programa Festival Identity, ki je namenjen združevanju in povezovanju predstavnikov dokumentarnih filmskih festivalov po svetu. Gre za platformo, ki je namenjena srečevanju, deljenju idej in razmislekov ter razvoju mednarodne mreže festivalskih skupnosti.

Osrednji poudarek letošnjega srečanja je obravnaval vlogo in pomen etike v sestavljanju festivalnega programa, ki se želi neposredno odzvati na poziv Ukrajinske filmske akademije k bojkotu ruske kinematografije. 

Udeleženci programa Festival Identity so imeli možnost sodelovati na forumu JI.HLAVA NEW VISIONS, kjer so bili predstavljeni evropski in ameriški dokumentarni filmi v vseh fazah produkcije ter novi češki dokumentarci v Ji.hlava v tekmovalnem programu CZECH JOY IN THE SPOTLIGHT.

“Vsekakor je DOKUDOC zelo povezan s tem festivalom. Če pred 19 leti ne bi šla v Jihlavo, ne bi bilo DOKUDOC festivala”, je povedala Maja Malus Azhdari. 

Program Festival Identity je sestavni del letošnjega, že šestindvajsetega festivala Ji.hlava, ki se je začel 25. oktobra, zaključil pa se bo 13. novembra.