Prvi festivalski dan predstavljeni rezultati delavnice DOKUDOC LUKSUZ

V sklopu DOKUDOC predfestivalnega dogajanja se je poleg delavnice pisanja o dokumentarnem filmu odvijala tudi delavnica DOKUDOC LUKSUZ pod mentorstvom Borisa Petkoviča. 

V središču so bile nenavadne in zanimive zgodbe iz Maribora, udeleženci_ke pa so imeli_e možnost praktičnega vpogleda v ustvarjanje dokumentarnega filma od zasnove pa do končne projekcije na platnu. Na otvoritveni dan festivala smo si lahko pogledali naslednje štiri kratke dokumentarne filme: Majino pismo svojemu dekletu postane esej o ljubezni do besed v filmu Dear Teri (rež.  Ekaterina Zhuzhleva, Diana Shikhalieva, Salomé Menuge). The clockmaker (rež. Maël Deback, Valentina Pietroluongo, Kaja Rakušček) s spremljanjem urarja Jožeta Vidoviča raziskuje družinsko obrt, ki počasi drsi v pozabo, a vendarle še ima svoje stranke. O 81-letni mariborčanki, ki se je s problemom birokratskih ovir za spremembo namembnosti zemljišča spoprijela na domiseln način - z vzpostavitvijo elitne prašičje farme -, govori GlamPig (rež. Aleksandar Tadić, Alina Kozlova), Tako je bilo vedno do zdaj (Irena Mihelič, Uja Irgolič) pa je kratek portret mladega pianista, ki nam poleg klavirskega koncerta ponudi tudi vpogled v umetnikovo misel. 

DOKUDOC LUKSUZ delavnica je načrtovana tudi za naslednjo, že dvanajsto edicijo DOKUDOC festivala. Spremljajte našo spletno stran in socialna omrežja!