Drugi dan 12. festivala DOKUDOC

Drugi festivalski dan, 15. 9. 2023, začenjamo z izobraževalnim laboratorijem Dokumentarnica 2022-2023 v izvedbi Društva slovenskih režiserjev in režiserk s finančno podporo SFC pod mentorstvom Matjaža Ivanišina, Roka Bička in Petre Seliškar. Uvodoma se bodo z razvojem svojih projektov predstavili udeleženci lanske delavnice, vsi udeleženci pa bodo v okviru delavnice spremljali filmski program festivala DOKUDOC. Delavnica bo potekala še v soboto, 16. 9. 2023, in nedeljo, 17. 9. 2023, namenjena pa je predhodno izbranim udeležencem.

Nadaljujemo ob 20. uri, v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor, ko si bomo v sekciji DOKU ZDAJ ogledali kratki dokumentarni film Maribor retrosk8tiva v režiji Tomaža Praunseisa, čemur sledi sekcija DOKU MULTIKULTI, ko si bomo v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Češke v Republiki Sloveniji ogledali češki celovečerni film o sodobnih oblikah alternativnih modelov partnerstev oz. redefiniciji partnerstev v našem času z naslovom Srečno za vedno (Šťastně až na věky / Happily ever after) režiserke Jane Počtové, ki bo v Maribor pripotovala iz Prage. Film je na Mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Jihlava prejel glavno nagrado občinstva 2022 in glavno nagrado študentske žirije 2022. Po projekcijah se bo odvil pogovor z režiserjema. Vstopnice za sklop obeh filmov (5 EUR) so na voljo na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor.

Sobotno festivalsko dopoldne nadaljujemo z Dokumentarnico, zvečer pa si bomo ogledali slovensko predpremiero filma Duhovnica režiserke Maje Prettner, nočno druženje pod geslom Psy Trance Party: Trance Only Dar Forest Magic pa začenjamo ob 22. uri v dvorani Gustaf v KC Pekarni.