Podaljšana prijava DOKUDOC & odprte prijave Heritage in Motion

Festival DOKUDOC, ki avdiovizualnim ustvarjalcem in producentom ponuja platformo za raziskovanje sveta dokumentarnega filma, podaljšuje letošnji razpis do 31. maja. Festival Dokudoc bo od 14. do 17. 9. 2023 v Lutkovnem gledališču Maribor.

Obenem pa naznanjamo najnovejše sodelovanje s Forumom slovanskih kultur (FSK), mednarodno ustanovo, ki svoje poslanstvo povezovanja kreativnosti širi kar v trinajstih slovanskih državah, ter Evropske muzejske akademije (EMA), mednarodne platforme za ohranjanje in raziskovanje kulturne dediščine. Vabimo k sodelovanju in prijavi na razpis Heritage in Motion, ustanovljen leta 2012 pod okriljem Evropske muzejske akademije in Europe Nostre, ki združuje svetovno kulturno dediščino s področjem filma. Letos je iniciativa, ki poteka v partnerstvu FSK in EMA v želji, da aktivneje pristopi k filmski industriji, k sodelovanju povabila tudi društvo Mitra, ki ima mnoge filmske festivalske izkušnje in slovi po strokovnem znanju na področju razvoja avdiovizualne kulture ter organizacije predvajanja filmskih projekcij. 

Razpis Heritage in Motion udeležencem ponuja štiri različne kategorije, v katerih lahko pokažejo svojo ustvarjalnost. Filmski ustvarjalci, ki so aktivni na področju potopitvenih okoljih, multimedijskih instalacij in interaktivnih prostorih, sodelujejo v kategorijah »Nove digitalne izkušnje« ter »Navidezna in razširjena resničnost«. Kategorija »Avdiovizualna dediščina« je namenjena filmskim ustvarjalcem na področju kulturne dediščine, »Šolska dediščina« pa je namenjena srednješolcem in študentom.


Rok za prijavo je 10. julij 2023. Več informacij in oddaja projekta je možna na https://filmfreeway.com/HeritageinMotion. Več informacij je na voljo na https://www.fsk.si/projects/heritage-in-motion/.