PREDPREMIERA: V mojih sanjah rase vsako noč drevo

Dokumentarni film V mojih sanjah rase vsako noč drevo režiserja Vida Hajnška bo predpremierno predvajan v okolju, v katerem je nastal, v Halozah.

Dogodek bo v petek, 19.1.2024, ob 19. uri, v KPC Majšperk (Majšperk 39, 2322 Majšperk).
Predpremiere se bo udeležila filmska ekipa.
Lepo vabljeni. Vstop prost.
***
V mojih sanjah rase vsako noč drevo
Vid Hajnšek, 55min, 2023, SI, Film Factory
V mojih sanjah rase vsako noč drevo je poetični dokumentarni mozaik individualnih in kolektivnih spominov, sestavljen iz zgodb preteklosti in sedanjosti, vezanih na Haloze in Haložane. Izhodišče za filmsko pripoved so fotografije in delo Stojana Kerblerja, poezija avtorjevega dedka Franceta Forstneriča in pripovedi haloških protagonistov različnih generacij.
 
Vid Hajnšek je rojen 1991 v Mariboru. Leta 2014 je diplomiral iz filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani ter leta 2018 zaključil magistrski študij z dokumentarnim igranim filmom Konec. Istega leta je sorežiral dokumentarni film “Alejandra” o znani argentinski literarni osebnosti s slovenskimi koreninami. V mojih sanjah rase vsako noč drevo je njegov prvi profesionalni film.
 
Režiser VID HAJNŠEK * Scenarista VID HAJNŠEK, ANDREJ NAGODE * Producentka MOJCA PERNAT * Direktor fotografije DOMEN MARTINČIČ * Montažer ANDREJ NAGODE * Avtorica glasbe SARA KOROŠEC – MUZIKAČAKA * Oblikovalec zvoka SAMO JURCA, 001 * Kolorist JURE TERŽAN, Korektif * Produkcija FILM FACTORY * v koprodukciji z MALI FILM * Film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra in Mestne občine Maribor
 
FILM FACTORY in MALI FILM v sodelovanju z občinama MAJŠPERK in PODLEHNIK in z mednarodnim festivalom dokumentarnega filma DOKUDOC.