V Mariboru projekcije treh filmov v podporo Palestini

 

13. Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc vabi na dokumentarni program v ponedeljek, 10. 6. 2024, ob 20.30 v Vetrinjskem dvoru in v torek, 11. 6. 2024, ob 19.00 v Dvorani Gustaf Pekarna.

𝟏𝟎. 𝟔. 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐛 𝟐𝟎.𝟑𝟎, 𝐕𝐞𝐭𝐫𝐢𝐧𝐣𝐬𝐤I 𝐝𝐯𝐨𝐫 - Studio KUD Coda

📍 𝐀𝐫𝐚𝐛𝐬𝐤𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐨𝐛𝐞 𝐯 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐢 - režija Aicha Boughazi, Sami Rahim, Marwan Al Ayoub, Hisham Hamad, Maja Malus Azhdari (23 min, 2010)
Film odgrinja vsakdanji svet Arabcev in njihovih otrok, ki živijo med nami. V dokumentarnem filmu se približamo prijetnim ljudem, ki gradijo medkulturni most med Slovenci in Arabci.

📍𝐏𝐫𝐢𝐩𝐨𝐯𝐞𝐝𝐮𝐣 𝐬𝐯𝐨𝐣𝐨 𝐳𝐠𝐨𝐝𝐛𝐨, 𝐦𝐚𝐣𝐡𝐧𝐚 𝐩𝐭𝐢𝐜𝐚/𝐓𝐞𝐥𝐥 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐢𝐭𝐭𝐥𝐞 𝐛𝐢𝐫𝐝 - režija Arab Loutfi (90 min, 1993)
Dokumentarni film pripoveduje o izkušnjah sedmih palestinskih žena, ki so v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja sodelovale v oboroženem odporu palestinskega ljudstva in zaradi tega velik del svojega življenja preživele v izraelskih zaporih.

Dogodek organizirajo: Mitra, društvo za razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga, Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc, Društvo za kulturo, razumevanje in dialog Rozana, Konzorcij Film in Maribor, Društvo za razvoj filmske kulture Maribor in filmski kritik Žiga Brdnik; ob pomoči Participativne ljubljanske avtonomne cone - PLAC.

𝟏𝟏. 𝟔. 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐛 𝟏𝟗.𝟎𝟎, 𝐃𝐯𝐨𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐆𝐮𝐬𝐭𝐚𝐟, 𝐊𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐧𝐢 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫 𝐏𝐞𝐤𝐚𝐫𝐧𝐚

📍 𝟓 𝐫𝐚𝐳𝐛𝐢𝐭𝐢𝐡 𝐤𝐚𝐦𝐞𝐫/𝟓 𝐛𝐫𝐨𝐤𝐞𝐧 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚𝐬 - režija Emat Burnat (86 min, 2011)
Ko Emat Burnat, preprost kmet iz vasice Bil'in, kupi svojo prvo digitalno kamero, želi z njo zgolj dokumentirati otroštvo svojega novorojenega sina. Kaj kmalu pa se izkaže, da bo le-to neizogibno zaznamovano s segregacijo, absurdnim nasiljem in vseprisotnostjo smrti.

Filmski dogodek organizirajo: Mitra Productions, Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, Konzorcij Film in Maribor, Društvo za razvoj filmske kulture Maribor in filmski kritik Žiga Brdnik; ob pomoči Participative ljubljanske avtonomne cone - PLAC.

Več informacij je na voljo tukaj