Pogovori 2019

Pogovori

2019

Starševstvo in film

Filmsko ustvarjanja pod pogoji starševstva ali starševstvo pod pogoji filmskega ustvarjanja.

Za omizjem DOKUDOC se bomo pogovarjali o temi starševstva v povezavi s filmskim ustvarjanjem. Socialne, finančne, ustvarjalne in časovne pogoje, ki jih omogoča starševstvo za samozaposlene na avdiovizualnem področju ter zakoni in strahovi s katerimi se omenjeni sektor sooča.

K dialogu so povabljeni filmski ustvarjalci, predstavniki Ministstva za kulturo, Vlade RS, Zavoda za zdravstveno zavarovanje, Centra za socialno delo, društva Asociacija in Filmskega centra.

DOKU pogovore gosti Sabina Đogić.


Sabina Đogić, direktorica fotografije, filmska režiserka in producentka

Sabina Đogić je direktorica fotografije, filmska režiserka in producentka. V Ljubljani je študirala filozofijo in sociologijo kulture, v Buenos Airesu filmsko kamero in v Barceloni Ustvarjalni dokumentarni film. Posnela in sodelovala je pri več kratkih in celovečernih filmih ter promocijskih videjih. Leta 2013 je posnela svoj prvi in do danes, edini celovečerni dokumentarni filmski esej posvečen slovenskemu filmu Kaj ti je film. Je članica Dokumentarnega kreativnega kolektiva, Društva slovenskih režiserjev in AIPA. Leta 2016 je ustanovila svoj produkcijski atelje Ataba Films.

ARHIV

ARHIV