Pogovori 2020

Pogovori

2020

Baltic Sea Docs: Razvoj dokumentarnih TV serij

Motovila v sodelovanju s festivalom DOKUDOC vabi na spletno predavanje, ki ga v okviru mednarodnega koprodukcijskega foruma Baltic Sea Docs organizira Center Ustvarjala Evropa Latvija. Dostop do predavanja smo omogočili z namenom spodbujanja razvoja dokumentarnih TV serij tudi v Sloveniji in predstavitve priložnosti, ki jih ponuja Baltic Sea Docs.

KDAJ: 2. sept. 14:30–18:30

KJE: prek spleta (zoom) 

Baltic Sea Docs je MEDIA podprti mednarodni koprodukcijski forum za ustvarjalce dokumentarnih filmov. Foruma se vsako leto udeleži več kot 100 filmskih ustvarjalcev iz Baltika ter vzhodne in srednje Evrope. Poleg koprodukcijskega srečanja so udeležencem na voljo različni strokovni seminarji in delavnice. Center Ustvarjalna Evropa Latvija v okviru foruma organizira spletno delavnico, ki se bo osredotočila na razvoj dokumentarnih TV serij.

Delavnico bo vodila izkušena finska producentka Elina Pohjola iz produkcijske hiše Citizen Jane Productions. Predstavila bo primera dveh finskih dokumentarnih TV serij: Maiden of the Lake (2019) in Eva (2019).

Za sodelovanje na 2018 ediciji Baltic Sea Docs sta bila izbrana tudi predstavnika slovenske produkcijske hiše Avi Film, Tanja Gruden in Jurij Gruden s projektom From Sevnica to the White House. Projekt je trenutno v fazi produkcije.

 

Program spletnega dogodka

14:30 – 15:45 Case study Maiden of the Lake (od nastanka ideje do distribucije)

15:45 – 16:00 – odmor  

17:00 – 18:15 Case study Eva (od nastanka ideje do distribucije)

Sodelovanje je poleg promocije priložnosti za ustvarjalce dokumentarnih filmov namenjeno tudi povezovanju mednarodnega festivala dokumentarnega filma DOKUDOC iz Maribora z mednarodnim koprodukcijskim forumom Baltic Sea Docs.

ARHIV

ARHIV